zaterdag 4 januari 2014

WIJ WENSEN IEDEREEN EEN FANTASTISCH PRODUCTIEF INTERACTIEF EXPERIMENTEEL
EN MUZIKAAL INSPIREREND
2014 TOE.

Namens
deze onafhankelijke blog promoting kunst en meer......!


TER INFO:
 

Beaux Jazz presenteert  het laatste concert in cyclus
The Sound of Brabant met

ARTVARK & JOHN BUIJSMAN 'HET POLDERBEEST' muziektheater

DONDERDAG 16 JANUARI 2014 Podium Bloos, Speelhuislaan 151, Breda
Aanvang: 20.00 u. Entree: 16,50 aan kassa.  In voorverkoop 12,50 alleen via info@beauxjazz.nl

Op 11 december was Rolf Delfos van Artvark te gast bij Kunststof radio op Radio 1: http://www.ntr.nl/player?rbid=259637&ssid=424.
Op zondag 29 december trad Artvark live op tijdens de muzikale quiz in de uitzending van Top 2000 a gogo op Nederland 3: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1386945

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stichting Beaux Jazz organiseert op donderdag 16 januari 2014 het laatste concert in de cyclus The Sound of Brabant. Met een wel heel bijzondere samenwerking van Artvark, vier saxofonisten die behoren tot de beste van Nederland en John Buijsman, jazz- en bluesman in hart en nieren.
Muziektheater met de  titel 'Het Polderbeest' waarin de Mississippi-delta en de Westerschelde-delta elkaar ontmoeten. Waarin huiveringwekkend hartroerende verhalen vol broeierigheid en melancholie worden verteld. New Orleans in de polder met rauw blauwe blues. Artvark Saxophone Quartet: Bart Wirtz, Peter Broekhuizen, Rolf Delfos en Mete Erker. Theater: John Buijsman. Tekst Peer Wittenbols, regie Rob Ligthert.

Het Polderbeest vertelt oude en nieuwe sagen uit de Hollandse geschiedenis. Ons land van moerassen, turf en modder, waar de wind altijd van de verkeerde kant komt, is de horizon waartegen deze muziektheatervoorstelling zich afspeelt. De avond is een aaneenschakeling van wonderbaarlijke vertellingen, rauwe liefdesliederen en gepassioneerde onthullingen. New Orleans in de polder.
John Buijsman dwaalt daarin rond als een marskramer in de blues, een gevallen engel en tegendraadse chroniqueur van voorbije tijden. De blazers van Artvark vormen het vierkoppige beest dat in zijn rug blaast, stampt en kraakt op de eigenzinnige teksten van Peer Wittenbols.

In de voorstelling wordt muziek gespeeld van het recent uitgebrachte album ‘Bluestories’ van Artvark Saxophone Quartet.

Quotes
“…Artvark combineert verbluffend precies spel met groove, durf en sterke solo’s, weldoordachte pakkende stukken met passie gespeeld, helemaal van nu…” (de Volkskrant)
“…de blazers van Artvark leveren warme kaleidoscopische patronen en verzinnen daar opwindende verhalen bij….” (Parool)

In de Media:
Op 11 december was Rolf Delfos van Artvark te gast bij Kunststof radio op Radio 1: http://www.ntr.nl/player?rbid=259637&ssid=424.
Op zondag 29 december trad Artvark live op tijdens de muzikale quiz in de uitzending van Top 2000 a gogo op Nederland 3.

Vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons bepalen het geluid van Artvark. Spelend over de hele wereld, van Praag tot Egypte en van Thailand tot Ierland. Geen saaie stoeltjes of lessenaars, geen rigide jazzpuristen, maar altijd meanderend van jazz naar blues en alles wat daar tussen of ver van ligt. De solisten: Rolf Delfos (alt/sopraan), Bart Wirtz (alt), Mete Erker (tenor) en Peter Broekhuizen (bariton).

Veelzijdig Rotterdamse theatermaker. Heeft al negen eigen producties en solovoorstellingen op zijn naam staan. Veelgevraagd acteur voor theater, TV, film en commercials. Nog steeds volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe theater- en toneel voorstellingen. Humoristisch en muzikaal. Bij het grote publiek vooral bekend als Dr. Doolittle in 'Loenatik', Cor in 'Raymann is laat' en natuurlijk Freek-Willem uit de Gamma-reclame.

Peer Wittenbols
Peer Wittenbols is schrijver van een aantal van de indringendste toneelstukken van de
afgelopen jaren. Jarenlang huisschrijver van Toneelgroep Oostpool en nu o.a. werkzaam voor
Het Zuidelijk Toneel.

Samengevat:
Donderdag 16 januari 2014: Muziektheater 'Het Polderbeest'
Aanvang: 20.00 u, inloop vanaf 19.30 u. Entree: 16,50 aan kassa; in voorverkoop 12,50 alleen via info@beauxjazz.nl (geen reservering).
Locatie: Podium Bloos, Speelhuislaan 151 Breda. http://www.podiumbloos.nl/
Organisatie: Stichting Beaux Jazz www.beauxjazz.nl Initiator: Frank van der Kooij
Artist in residence: Mete Erker

Ook weer op deze concertavond: Dozen vol Wijn van Ad Vlemmix. Tevens bestuurslid bij Jazz Ten toon. Het publiek kan genieten van diverse bijzondere wijnen aangeboden door Dozen vol Wijn, een initiatief van Ad Vlemmix samen met zijn broer. Ad is tevens bestuurslid bij Jazz Ten Toon en heeft naast vele andere passies een grote liefde voor wijn. De wijnen worden ge├»mporteerd uit o.a. Frankrijk, Itali├ź en Spanje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten