zondag 24 augustus 2014

DICHTERS, PERFORMERS, EXPERIENCE & SPECIALE ART-POETRY FILMS BIJ 9E EDITIE BUTFF
dichterspodium BUTFF2013 Esther Porcelein Daan Taks Derrel Niemijer do 5 sept. Foto Martijn Stadhouders

BUTFF2013 Hufter Butlers en 'zusjes'  zo 8 sept- Kasper Peters za 7 sept. Foto's Marijke Hooghwinkel

DICHTERS, PERFORMERS, EXPERIENCE & SPECIALE ART-POETRY FILMS BIJ 9E EDITIE BUTFF2014 donderdag 4, vrijdag 5, zaterdag 6 september en zondag 7 september 

Organisatie/productie/coördinatie + pr van dit onderdeel van het BUTFF programma [do4 t/m zo7 sept.] door Marijke Hooghwinkel.


Een goed filmfestival is méér dan alleen film. Dat bewijst het B-movie, Underground en Trash Film Festival (BUTFF) maar weer. Muziek, performance, poëzie, kunst, freakshow en ander ongeregeld op het binnenplein van de Nieuwe Veste in Breda, dat speciaal hiervoor totaal is omgetoverd tot een plek waar je wezen wil.
Hieronder extra informatie over enkele onderdelen van het nevenprogramma dat zeer zeker de moeite is om ook los van film te bezoeken. Het festival plein is sowieso geheel vrij toegankelijk om performance- dichters- en ander geweldig optreden mee te maken. 

3 x dichters op 1m2 podium
Dichters op 1m2 podium buiten op het plein, donderdag 4 september, de tweede dag van het festival. Drie x 3 dichters en de film 'dood aan de Powezie' van Von solo, dichter en filmmaker uit Rotterdam, met voorafgaand een optreden van Daan Taks, ex-Nachtdichter van Tilburg, één van de acteurs. De dichtblokken staan geprogrammeerd in de pauzes tussen films.Respectievelijk optredens van: Tessa de Swart (Leiden), Dean Bowen (Den Haag),  
 

Dean Bowen BUTFF2014 do 4 september
Martin Beversluis (Tilburg) in BLOK I 15.30 tot 16.00 u. 

Martin Beversluis BUTFF2014 do 4 september
Justin Samgar (Amsterdam)
Justin Samgar BUTFF2014 do 4 september
,
Wibo Kosters (Deventer), Call me Keet (Rotterdam)
BLOK II 17.30 tot 18.00 u. 
Call me Keet BUTFF2014 do 4 september
Kasper Peters (Groningen), Joost Oomen (stadsdichter Groningen), Merlijn Huntjens & Joey van Doesburg - Tromboëzie (Heerlen) BLOK III 19.30 tot 20.00 u
Daan Taks: van 21.20 tot 21.30 u. De Poëzie-thriller Dood aan de Powezie om 21.30 u.
EXPERIENCE: DE BUTFF EDITIE
Deze BUTeditie van EXPERIENCE is een samenwerking met Lars Reen en Imke Zeinstra, beiden student AKV St. Joost, eindexamenjaar. Wij hebben hen gevraagd om speciaal voor dit festival een aantal studenten en net afgestudeerden uit te nodigen om met performance-art te experimenteren.
Over Experience: Experience is ontstaan vanuit de behoefte aan een 'podium'.  Het pretendeert vooral een plek zijn waar alles kan en waar alle ruimte is om te brainstormen over performance-kunst. Het BUT FILM FESTIVAL waar alles een speciale ruimte vraagt en krijgt,  is dus dé perfecte locatie voor dit experiment.
In een cyclus van doorlopend stille acts geven zij zich over aan de brains van het festival.
Op vrijdagmiddag 5 september tussen 14.00 en 16.00 u.

EXPERIENCE 18 april 2014 IDFX Marlou Rutten. Foto: Marijke Hooghwinkel
KUNST- EN POEZIE FILMS IN SPECIALE SETTING
Drie keer kunst/poeziefilm. Spanning, sensatie, verboden liefde, moord, dood aan dichters, achtervolging. Vermaak op zijn BUT'S. 

affiche Dood aan de Powezie Vertoning do 4 sept 21.30 u
'Dood aan de Powezie'.  Von Solo (Rotterdam), Nederlands eerste poëzie-thriller. Maker: Von sole, ook wel bekend staand als de Jeff Koons van de  poëzie. Vertoning donderdagavond 4 september rond 21.30 u
‘Tenteren van de nacht’. korte animatiefilm van Efrat Zehavi, gebaseerd op flarden tekst uit ‘Mijn onsterfelijke lever’, recente bundel van dichter en performer Nick J. Swarth. Live performance door Swarth (Tilburg). Vrijdagavond 5 september rond 21.00 u voorafgaand aan 'De Nacht van de Wansmaak".
Nobody (you can’t hold love like a knife) - Sven de Swerts (Antwerpen)
. Korte film van het filmcollectief Nobody, bestaande uit drie kunstenaars waaronder Sven de Swerts die met film en al aanwezig is tijdens dit festival. Hierbij inbegrepen de filmpjes: Story: Nobody een galerijhouder en -F-1, Amongst Us. Vertoning zaterdag 6 september 21.00 u Plus minus.


PERFORMERS OP ZATERDAG 6 SEPTEMBER 
Gepland:
Lea Theunissen, leest walgelijke verhalen, performance 15.00 u
LARS REEN, performance 15.30 u. 
Sven de Swerts, dichter (Antwerpen) 16.30 u. In avond zijn film 'Nobody'.

Lars Reen BUTFF2013. Foto: Marijke Hooghwinkel
Zwervende dichters en performers:
Op zaterdagmiddag 6 september 2014 tussen 13.00 en 18.00 u heb je de kans een kort experiment uit te voeren op het festival plein van het BUTFF2014 ten overstaan van publiek.
Het begon in 2010 met de idee locale dichters, performers, muzikanten e.m. de kans te geven tijdens het BUTFF informeel op te treden. Opdracht hierbij was: maak je eigen 'spreekkist',  je eigen 1m2 podium. Danny van der Laan, Kobus Karbon, Peter Lauwerijssen, Eduard Breuking o.a.,  waren de eersten die hier daadwerkelijk gebruik van maakten. Van der Laan heeft bij BUTFF sinds 2010  tot en met vorig jaar 2013 al een heel oevre opgebouwd. Meer......!


Danny van der Laan Performance 'Sinterklaas" BUTFF2013. Foto Marijke Hooghwinkel
Dit jaar hebben zich al aangemeld: Theo Huijgens, dichter uit Rotterdam, Derrel Niemeijer, dichter uit Eindhoven en Sacha, dichter uit Breda. Wie volgt.......! 

Verder vinden er diverse individuele performances plaats op zondagmiddag 7 september. Onder andere Elly Kellner en het trio SadderBUTweiser. En: JOE KISSER, DJ noise- en lawaai performance.


Joe Kisser tijdens Cultuurnacht Breda 2014  bij IDFX. Foto: Martijn Stadhouders
BUTFF:  3 T/M 7 september 2014
Locatie: Nieuwe Veste, Molenstraat 6, (ingang via St.Janstraat 18), 4811 GS Breda
www.butff.nl/


Organisatie:
Stichting Idee-fixe/BUTFF. Locatie: Houtmarktpassage 28B, 4811 JW Breda.
Postadres: Speelhuislaan 38, 4815 CG Breda, NederlandGeen opmerkingen:

Een reactie posten