woensdag 17 september 2014

 F I N A L   C U T  BIJZONDERE FOTO EXPOSITIE BIJ EXPO@IDFX

DONDERDAG 25 SEPTEMBER T/M ZONDAG 12 OKTOBER 2014 
HOUTMARKTPASSAGE 28b BREDA INGANG OOK VIA KERKSTRAAT
meer informatie
© 2013 Menno van der Meulen All Rights Reserved


Op donderdag 25 september vindt tussen 17.00 en 21.00 u bij EXPO@!IDFX, Houtmarktpassage 28B Breda, de officiele opening plaats van FINAL CUT, een zeer bijzondere foto-expositie met werk van de net afgestudeerde fotograaf Menno van der Meulen (Arnhem).

Door toeval kwam van der Meulen in aanraking met BDSM (sexuele voorkeur waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van fysiek opgelegde beperkingen en het fantaseren van een machtsrollenspel).

Hij fotografeerde een tiental BDSM-feesten en ging zelf op in deze subcultuur, waardoor hij heel dicht op zijn onderwerp zat en daardoor een exclusief kijkje geeft in deze scene.
Een aantal van deze foto's, waarin hij zelf ook figureert, zijn nu te zien in deze expositie bij EXPO@IDFX.

"Als voyeur zie ik mijn wereld als één grote visuele speeltuin waar alles mogelijk is en waar ik bepaal wat schoonheid is", aldus een citaat  op de website van van der Meulen.  www.mennovandermeulen.com

Zie verdere details  in het persbericht hieronder FOTO'S:  © 2013 Menno van der Meulen All Rights Reserved

idfx_zwart.2010.png

PERSBERICHT
dinsdag 16 september 2014

FINAL CUT

ZACHT FILMISCHE FOTO'S VAN MENNO VAN DER MEULEN BIJ EXPO@IDFX
FICTIE EN NON-FICTIE: GEEN PERVERSIE GAAT TE VER VOOR HEM
25.9.14 t/m 12.10.14

OPENING DONDERDAG 25 SEPTEMBER 17.00 U
IDFX-LOCATIE HOUTMARKTPASSAGE 28b BREDA

IMG_0074kprint_resize.jpg


Normal oder Pervers. © 2013 Menno van der Meulen All Rights Reserved

Aankomende donderdag 25 september vindt om 17.00 u aan Houtmarktpassage 28B Breda, de opening plaats van FINAL CUT, een foto-expositie met werk van de fotograaf Menno van der Meulen (Arnhem). "Als voyeur zie ik mijn wereld als één grote visuele speeltuin waar alles mogelijk is en waar ik bepaal wat schoonheid is", aldus een citaat  op zijn website www.mennovandermeulen.com

Hij bestudeerde lichttechnieken in de schilderkunst en past die toe in zijn fotografie. Hij bedenkt en bepaalt zijn licht zelf. Dit resulteert in zacht filmische foto's met taferelen die doen denken aan de klassieke schilderkunst.

Door toeval kwam van der Meulen in aanraking met BDSM (sexuele voorkeur waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van fysiek opgelegde beperkingen en het fantaseren van een machtsrollenspel).
Hij fotografeerde een tiental BDSM-feesten en ging zelf op in deze subcultuur, waardoor hij heel dicht op zijn onderwerp zat. Een aantal van deze foto's, waarin hij zelf ook figureert, zijn nu te zien in deze expositie.

Menno van der Meulen studeerde dit jaar af aan de Fotoacademie Amsterdam (De grootste en meest ambitieuse hogeschool voor fotografie in Nederland).
FINAL CUT was zijn eindexamenwerk: 'wat begint met onwetendheid, eindigt bij 'de laatste snee' in de geest en in de huid',

Opening: donderdag 25 september 17.00 - 21.00 u. Locatie: Houtmarktpassage 28B, Breda, ook ingang via Kerkstraat. Expositie: 25 september t/m 12 oktober, do t/m zo 14.00 - 17.00 u en op afspraak. Organisatie: Stichting Idee-fixe. www.idfx.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten